۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
✅تب خونريزي دهنده كريمه كنگو را بشناسيد :
✅تب خونريزي دهنده كريمه كنگو را بشناسيد :
✅تب خونريزي دهنده كريمه كنگو را بشناسيد :
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي جهرم(وبدا)، تب خونريزي دهنده كريمه كنگو يك بيماري ويروسي، حاد ،تب دار و خونريزي دهنده مي باشد . اين بيماري مشترك بين انسان و دام مي باشد كه در انسان به صورت يك بيماري شديد و با مرگ و مير بالا بروز مي كند .
 
 بيماري با تب ناگهاني ، ضعف ، سردرد شديد و درد در ناحيه پشت و كمر و بي اشتهايي ظاهر مي شود . خونريزي هاي زير پوستي از روز چهارم بيماري شروع مي گردد ، همچنين خونريزي از لثه ، بيني ، ريه ، روده و رحم در موارد شديد و مرگبار بيماري مشاهده مي گردد و در بسياري از مواقع مرگ و مير به علت خونريزي شديد و شوك رخ مي دهد .
اين بيماري از سال 1378 درايران مشاهده شد و هر ساله شاهد موارد بيماري و مرگ و مير ناشي از آن هستيم در طي سال هاي اخير بيماري در استان هاي مختلف كشور مشاهده شده و امسال نيز شاهد افزايش بيماري در سيستان و بلوچستان بوده ايم
عامل بيماري يك نوع ويروس مي باشد كه در بدن بندپايان وجود دارد ، اين ويروس در بدن يك نوع كنه تكثير پيدا مي كند و مي تواند با ايجاد گزش ويروس را وارد بدن ميزبان هاي ديگر (انسان ، گاو ، گوسفند، شتر مرغ ، خرگوش و جوجه تيغي و... ) نمايد .
راه انتقال بيماري :
الف )گزش كنه آلوده  : مهمترين ناقل و مخزن ويروس تب كريمه كنگو، كنه آلوده  مي باشد . عفونت در انسان پس از گزش توسط كنه آلوده يا له كردن آن روي پوست ايجاد مي شود .
ب)تماس با خون، ترشحات و بافت آلوده دامي :اگر در دوره اي كه دام آلوده به ويروس باشد ، ذبح گردد يا در جريان مواردي مانند وضع حمل دام تماس با خون ، ترشحات يا بافت آلوده پيدا شود مي تواند موجب انتقال ويروس به انسان شود .
ج)انتقال انسان به انسان : تماس با خون و بافت بيماران به ويژه در مرحله خونريزي يا انجام هرگونه اقدامي كه منجر به تماس انسان با خون شود باعث انتقال بيماري مي شود .
توجه  داشته باشيد :
* دام يا حيوان آلوده به ويروس علائم قابل توجهي ندارد ، پس از گزش كنه آلوده ، ويروس تا يك هفته در بدن دام باقي مي ماند و در همان زمان مي تواند بيماري را منتقل نمايد .
* در كشور ما شايع ترين راه انتقال ذبح دام هاي آلوده و تماس با لاشه دام ، خون و احشاء پس از ذبح مي باشد .
* افرادي كه بيشتر در معرض خطر مي باشند : دامداران و كشاورزان ، كارگران كشتارگاه ، قصاب ها ، افرادي مستقيما با حمل و نگهداري دام سروكار دارند، خانم هاي خانه دار ،دامپزشكان ، كاركنان بهداشتي و درماني (بيمارستان ها ) هستند .
* خانم هاي خانه دار بيشتر در هنگام خرد كردن گوشت دام آلوده اي كه در منزل ذبح مي گردد ، مبتلا مي شوند.


✅هايده پروين – كارشناس پيشگيري و مبارزه با بيماري ها
معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جهرم
تاریخ:
1396/03/07
تعداد بازدید:
319
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0

ارسال نظرات
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal